Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Ruim 2.500 euro opgehaald met oldtimer bromfiets toertocht

Er was veel te doen afgelopen zaterdag in Zevenhuizen, want op het parkeerterrein bij La Baraque verzamelde zich in de loop van de ochtend steeds meer klassieke brommers. Vanuit o.a. Friesland, de Flevopolder en Overijssel waren liefhebbers afgereisd naar Zevenhuizen om mee te rijden in de klassiek brommertocht welke was georganiseerd.

Bij elkaar waren er 170 betalende deelnemers, die rond 11 uur op pad gingen in eerste instantie richting Hazerswoude. Daar kwamen ze rond kwart over 12 aan en kregen toen pouled pork/chicken van de mannen VAN. Hierna was het weer onderweg nu richting Bodengraven, het was onder tussen gaan regenen dus iedereen kwam goed nat in Bodengraven aan. De stop was daar bij Truckwash Bodengraven en die hadden de deuren open gezet, zodat iedereen met brommer en al droog kon staan. De Plus supermarkt uit Moerkapelle had gezorgd voor slaatjes en Van der Spek had de blikjes gesponseerd welke alle deelnemers hier kregen.

Omdat iedereen wel behoorlijk nat was geregend, is er overleg geweest heb is de route wat ingekort. Eigenlijk zou Reeuwijk nog worden aangedaan. Maar besloten is om toch direct richting Zevenhuizen te gaan rijden. Het was ondertussen wel weer gestopt met regenen.
Aangezien de opbrengsten van deze tocht gaan naar een uitje voor bewoners van de Zevenster, reed iedereen nog wel even langs de Zevenster. Alvorens weer terug te keren op de parkeerplaats van La Baraque en iedereen nog even naar binnen kon om een drankje te doen.
Met de klassieke motortocht is ruim 2.500 euro opgehaald.

Een kleine fotocollectie is te zien op: Facebook

Foto’s van onderweg door: Hendrik Eland