Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht Nieuwerkerk

Laatste van de 4 molendoeken ook gereed

Afgelopen donderdag werd er weer druk gewerkt bij atelier Teuneke in Moordrecht, dit keer aan het laatste molendoek. Er waren leerlingen van de Thorbecke school uit Nieuwerkerk aan den IJssel, medewerkers en stagiaires van atelier Teuneke, de lerares van de school en een bestuurslid van de molenstichting.

In een ruimte bedrijfshal was iedereen druk bezig om zijn deel van het doek te verven, waarbij er allerlei gewassen en een klein aantal van de bijzondere gebouwen in Zuidplas verschenen. De zeilen zullen komende week naar de molen worden gebracht.

En op 6 mei om 19i uur zullen de zeilen door wethouder Frans Klovert worden onthuld op de Molen Windlust wieken. Om 18 uur start de DJ van Mozart muziekschool met zijn set die om 20 uur eindigt.
De zeilen worden van maandag tot vrijdag (8-12 mei) door de molenaars ’s avonds rond 19:00 uur voorgelegd en om ca 22:00 uur weer in rust gerold.

Op zaterdag 13 mei Nationale Molen (en gemalen) dag zullen zij om 16:00 uur weer worden verwijdert. Bij een succes willen ze de zeilen volgend jaar door een andere school en misschien andere kunstenaar opnieuw laten beschilderen en onthullen zoals dus in dit jaar.