Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Jochem Uytdehaage vertelt in het Swanla

Jochem won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Daar voegde hij later nog zilver op de 1.500 meter aan toe. Nu richt hij zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties.
Jochem is er heilig van overtuigd dat wie goed voor zichzelf zorgt en voldoende beweegt, er veel beter in slaagt zijn of haar batterijen op te laden. Om ze in het groen te houden en te voorkomen dat ze in het oranje of – erger nog – in het rood schieten. Het mooie is volgens hem dat er geen grote veranderingen voor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Het zijn juist kleine aanpassingen in de levensstijl die op allerlei vlakken een positief effect kunnen hebben: een betere werk-privébalans, fitter en meer uitgerust zijn, beter presteren op het werk, of juist makkelijker kunnen ontspannen. Er is altijd wel ergens winst te behalen om opgeladen door het leven te gaan.
In de eerste jaren na het beëindigen van zijn topsportcarrière kwam Jochem zichzelf opnieuw tegen, omdat hij teveel werkzaamheden tegelijk deed en ook nog eens alles perfect wilde doen. Dat bracht hem op het randje van een burn-out. Het waren harde maar wijze lessen. Jochem analyseerde zijn ervaringen als topschaatser en in zijn nieuwe maatschappelijke bestaan en kwam tot interessante inzichten op het gebied van energie, balans en vitaliteit. Zo ontdekte hij de vier Batterijen van Energie, zoals hij het zelf noemt. De spirituele, mentale, emotionele en fysieke batterij. Oftewel hoofd, hart, lichaam en geest.
Vier communicerende vaten die constant met elkaar in verbinding staan en die van grote invloed zijn op ons drukke dagelijkse leven.
In 2022 heeft Jochem zijn expertise en ervaring gebundeld in zijn boek ‘Opgeladen’ Een praktisch en behulpzaam boek boordevol tips & tricks voor iedereen die een gezonder en gelukkiger leven wil leven. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter zijn eigen stichting Sporttop, die draait om de begeleiding van talentvolle sporters. Ook is Jochem ambassadeur van Skate4AIR, een organisatie die middels schaatsevenementen geld inzamelt voor onderzoek naar taaislijmziekte.
De lezing is georganiseerd door de Bibliotheek de Groene Venen, Boekhandel Burger Waddinxveen en Dorpshuis Swanla Zevenhuizen(ZH).


Datum lezing: Vrijdagavond 9 juni 2023, aanvang: 20.15 uur
Adres: Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 84d, Zevenhuizen (ZH)
Toegang: € 12,50, Voordeel met je Biebpas voor leden € 2,50 Kaartverkoop: www.dorpshuis.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl en aan de balie van de bibliotheek in Zevenhuizen.
Naast de lezing door Jochem Uytdehaage, is er ruimte voor discussie en een signeersessie. Boekhandel Burger verzorgt weer de beste bijpassende literatuur.

Foto: Ruud Pos