Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Middengebied

Platform Middengebied Zuidplas feliciteert BBB

Afgelopen donderdag kwamen een delegatie van de provinciale staten en waterschaps(kandidaats)leden op bezoek bij het Platform Middengebied Zuidplas. Het Platform maakte van de gelegenheid gebruik om de delegatie te feliciteren en ze wat aan te bieden voor hun overwinning bij de staten verkiezingen in Zuid-Holland. De vorige keer dat er een delegatie op bezoek was, was iedereen nog kandidaat staten of waterschapslid.

De statenleden Heidy Looy en Niels Oosterom gaven aan druk bezig te zijn zich in de lezen in de vele verschillende dossiers. Een van die dossiers is natuurlijk ook de ontwikkeling van het Middengebied in de gemeente Zuidplas. Als nieuwe partij moeten ze natuurlijk heel veel oude verslagen en notities opzoeken en doornemen, daarnaast hebben ze het plan om m.b.t. het middengebied ook eens in gesprek te gaan met politieke partijen die in het verleden tegen de plannen voor het middengebied hebben gestemd en wat hun beweegreden daarvoor waren.

Daarnaast lopen nu ook de coalitie onderhandelingen nog, waardoor ze op het moment nog niet voor alles een antwoord hebben en ze daar ook druk mee zijn. Toch is het niet het hele plan voor het middengebied wat betreft de BBB een gelopen race en wordt er met een frisse blik gekeken naar toekomstige voorstellen m.b.t. het middengebied.

Zo is de komst van een zonneweide van 43Ha voor het vijfde dorp iets waarvan ze in hun verkiezingsprogramma aangeven geen zonnepanelen op (agrarische) grond maar alleen op daken van huizen en bedrijven. Als er dus een voorstel m.b.t. een zonneweide voorkomt zullen ze daar kritisch naar kijken. Maar ook op andere punten schuurt het verkiezingsprogramma o.a. het bouwen aan de randen van bestaande dorpen en extra woningen door hoogbouw in de stedelijke gebieden.