Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

L.O.K. & co wint junior pubquiz

Zaterdagmiddag 22 april zaten de negen groepen van 5 kinderen klaar voor de tweede junior pubquiz. Ze zitten allemaal in groep 6, 7 en 8 van de basisschool, en ze komen uit Zevenhuizen, Nieuwerkerk en Nesselande . Presentator Geert van der Burg begint met een ronde petje op / petje af. Deze ronde kende geen winnaar, dus geen enkele groep scoorde hier een punt.

Hierna volgde de ronde 2 tot en met 4 en gaat presentator Geert en komen er o.a. foto’s langs van bekende youtubers welke moeten worden opgeschreven. Maar ook vragen als wie speelt in het stadion Galgenwaard of wat is de hoofdstad van Hawaï of hoe wordt een bepaald woord gespeld. Na elke ronde werden de antwoorden opgehaald en krijgen de deelnemers de juiste antwoorden te zien om zo te bekijken wat ze wel of niet goed hebben. Aan tafeltjes waar goede antwoorden waren gegeven, werd er zo nu en dan gejuicht.

Toen was het al weer tijd voor de laatste ronde, nummer 5 de muziekronde. Waarbij van nummers een kort of iet langer stuk te horen was, per nummer moest de band/artiest worden opgeschreven en de titel van het nummer. Per goed onderdeel was 0,5 punt te verdienen. In totaal waren er 41 punten te halen, maar doordat niemand de petje op / petje af ronde had gewonnen waren er dus nog maar maximaal 40 te verdienen.

Nadat de antwoorden van ronde 5 waren ingeleverd, ging de jury aan de gang met tellen. Ondertussen werden de kinderen voorzien van wat drinken en daarnaast een snack en patat. En werd het langzaam spannend want wie had er gewonnen. Er was geen tussenstand tussen de rondes, dus niemand wist zeker hoe ze er voorstonden.

Tegen kwart voor 6 was het zover en kwam Geert van der Burg met de verlossende uitslag. Het team met de minste punten had er 22,5. Maar alleen de nummer 1 tot 3 werden met naam genoemd, op de derde plaats met 30,5 punten was geëindigd T.R.Y.M.. Op de tweede plaats stond team 4 friet en een broodje kaas. En de winnaar was geworden L.O.K. & co. Ze kregen allemaal een beker en een versie van het spel Keer op Keer 2. En toen was het voor iedereen weer tijd om naar huis te gaan.