Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Programma Koningsdag in Zevenhuizen

Op donderdag 27 april is het Koningsdag en dat gaan we in Zevenhuizen uitgebreid vieren. Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert weer van alles voor kinderen en volwassenen, dus er is voor iedereen wel iets te beleven.

Vroeg uit de veren
Wie van op tijd opstaan houdt, kan om 7.30 uur al bij de eerste activiteit van de dag terecht. Kinderen verzamelen dan op het dorpsplein en maken iedereen in het dorp wakker om Koningsdag te gaan vieren tijdens de lawaaioptocht. De stoet van versierde fietsen die veel herrie maken vertrekt om 7.45 uur. Kinderen mogen met hun fiets vol blikken, toeters en sirenes een hoop herrie maken. Versier je fiets mooi, want voor kinderen tot 12 jaar vallen er prijzen te winnen!
Daarna is de aubade, die start rond 8.30 uur, waarbij ook de burgemeester en wethouders aanwezig zullen zijn. De prijsuitreiking van de lawaaioptocht is na de aubade.

Vrijmarkt en braderie
Kinderen mogen gratis hun spulletjes verkopen op een kleedje in de kinderstraat (vanaf het dorpsplein tot aan Mainstreet). Dus dit is het moment om de zolder en schuur op te ruimen en wat geld bij te verdienen. Elders in de Dorpsstraat staan ook kramen met leuke koopjes en snuisterijen.

Spel en entertainment
Jan Klaassen en Katrijn beleven leuke avonturen in de poppenkast. Iedereen kan (gratis) aansluiten bij één van de shows in het poppentheater.
Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen kinderen op het pleintje bij het Hervormd Centrum spelletjes doen, zoals boter, kaas en eieren, zaklopen, ringgooien en op het springkussen. Bij de Oranjekraam zijn stempelkaarten kopen à € 3,00 óf 2 oranje munten. Bij elk spel krijgen de deelnemers een stempel en als ze alle stempels hebben verzameld krijgen ze een cadeautje. Zonder stempelkaart kost een spelletje € 0,50 óf twee blauwe munten.
Wie te oud is voor de kinderspelletjes en van wat actie houdt, kan een ritje op de rodeo eland maken. Wie blijft er zitten op deze wilde koning van het Scandinavische woud? Je kan voor twee oranje munten óf € 3,00 een poging wagen.

Muziek
Clown Klarinetti loopt in de Dorpsstraat rond om iedereen versteld te laten staan van zijn muzikale kunsten. Om 12.00 uur gaat de bar, de snackkraam en de muntverkoop op het dorpsplein open. Kinderen van DJ Kids treden op op het podium en zorgen voor gezellige muziek. Om 15.00 uur maken zij plaats voor de band 4½ Men. Zij maker er in Zevenhuizen een feest van! De bar en snackkraam worden bemand door leden van Team Zeparo, Tennisclub Zevenhuizen, de Kleine Trompetter. Dus neem een drankje of een hapje en steun deze Zevenhuizense verenigingen.

Hele programma
Het hele programma vindt je ook op onze website www.oranjezevenhuizen.nl en in het programmaboekje, dat in Zevenhuizen verspreid wordt. Neem het boekje vooral mee want met de code voorop maak je kans op €150,00!

07.00 uur Vlag in top van de Hervormde kerk
07.30 uur Verzamelen op het dorpsplein voor de lawaaioptocht
07.45 uur Vertrek lawaaioptocht
08.30 uur Lawaaioptocht terug op het dorpsplein
08.30 uur Aubade en prijsuitreiking lawaaioptocht op het dorpsplein
09.00 uur Braderie en vrijmarkt in de Dorpsstraat
09.00 – 17.00 uur Kraak de Kluis op het dorpsplein
10.30 – 14.30 uur Doorlopend optreden poppenkast en Clown Klarinetti

11.00 – 14.00 uur Kinderspelletjes op het pleintje voor het Hervormd Centrum
11.00 – 15.00 uur Rodeo op het plein voor het Hervormd centrum
12.00 uur Bar en snackkraam open (dorpsplein)
12.00 – 14.30 uur Kinderen op het podium; optredens van dj’s van DJ Kids
15.00 uur Live muziek op het dorpsplein met band 4 1/2 Men
17.30 uur Prijsuitreiking Kraak de Kluis op het dorpsplein
18.30 uur Einde feestdag

Stichting Oranje Zevenhuizen
Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert ieder jaar de activiteiten rond Koningsdag in Zevenhuizen. Meer informatie over Stichting Oranje Zevenhuizen en de activiteiten is te vinden op: www.oranjezevenhuizen.nl.