Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Informatieavond overlast vliegverkeer boven Zuidplas

Maandag 27 februari 20.00 u: informatieavond in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen over overlast van het vliegverkeer boven Zuidplas.


De ontwikkelingen rond RTHA – ook bekend onder de naam Zestienhoven — zijn actueel door de besluitvorming over een nieuw luchthavenbesluit. Dit kan voor de bewoners van Zuidplas leiden tot duizenden extra vluchten van en naar RTHA en dus toename van ondervonden overlast. De nu al ervaren overlast en de mogelijkheid dat deze nog verder toe zal nemen, heeft er toe geleid dat een aantal bewoners van Zuidplas hun stem laten horen en ook in de gemeenteraad van Zuidplas staat het op de agenda.

Om alle bewoners van de kernen van Zuidplas te informeren, organiseert raadslid Martin Damen van de PvdA/GroenLinks samen met leden van de werkgroep Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV) in Zuidplas een informatieavond in dorpshuis Swanla te Zevenhuizen.

Deze avond geeft Alfred Blokhuizen, voorzitter van de BTV, informatie over de gevolgen van de plannen voor de uitbreiding van het aantal vluchten van en naar RTHA. Ook zal nader worden ingegaan op de verontrustende berichten over gezondheidseffecten van de vele startende en landende vliegtuigen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Alle bewoners van Zuidplas zijn van harte welkom op maandag 27 februari om 20.00 u in Dorpshuis Swanla aan de Burg. Klinkhamerweg te Zevenhuizen.

Martin Damen en de leden van de werkgroep BTV Zuidplas heten u graag van harte welkom!
U kunt ons bereiken via jaap.smit@live.nl en ghchoudijk@gmail.com. De initiatiefnemer voor deze avond, Martin Damen is te bereiken via 06-31249266