Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Burgemeester sluit nationale voorleesdagen af

Tijdens de nationale voorleesdagen (25 januari t/m 4 februari) ging het het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas op diverse locaties voorlezen. Dit gebeurt uit het boek Maximiliaan Modderman Geeft Een Feestje. Wethouder Daan de Haas was vorige week woensdag al bij peutergroep Ieniemienie en vorige week vrijdag waren wethouder Jan Willem Schuurman bij peutergroep Wollewietje, wethouder Wybe Zijlstra bij peutergroep De Lente en wethouder Frans Klovert was in Bibliotheek De Groene Venen locatie Nieuwerkerk aan den IJssel. Vandaag was het de beurt aan burgemeester Han Weber die langsging bij peutergroep Pippeloentje en heeft daar het boek “Nee! zei Konijn” voorgelezen. Dit was de afsluitende activiteit m.b.t. de nationale voorleesdagen binnen de gemeente Zuidplas. Voor hij wegging heeft hij nog even een liedje gezongen met de peuters.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor baby’s, peuters en kleuters, want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Zo bevorderen we het voorlezen aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen en worden kleintjes, grote lezers.

Voorlezen is een heerlijk moment voor kinderen én de voorlezers. Maar tussen al die mooie boeken is het soms moeilijk een keuze te maken voor jouw kindje. Daarom worden elk jaar de leukste prentenboeken gekozen die het jaar ervoor verschenen zijn. Daarnaast is er altijd een Prentenboek van het Jaar.