Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Vijf gouden medailles voor Jinth Engelse op NK kortebaan

Drie dames (Jinth Engelse, Mila Oomens en Anouchka Bos) uit de selectie van Niemo Barracuda hadden de limieten gehaald voor deelname aan de NK kortebaan. Engelse als rugslag specialist tikte op alle drie de rugslag afstanden (50, 100 en 200 meter) als eerste aan en mocht zichzelf op alle drie de afstanden jeugd kampioen van Nederland noemen. Op twee afstanden finishte ze zelfs in een nieuw Nederlands jeugd record. Op de vlinderslag afstanden 50 en 100 meter steeg Engelse boven zichzelf uit door ook op deze afstanden de gouden medaille te halen.

Anouchka Bos die uitkomt in de categorie senioren heeft schoolslag als favoriete discipline, op alle drie de afstanden (50, 100 en 200 meter) haalde ze een top vijf notering. Bij de vrijeslag heeft ze de lange afstanden omarmd en met een mooie eindsprint tikte ze als derde aan en mocht Bos een bronzen medaille laten omhangen.

Mila Oomens had zichzelf op tien afstanden gekwalificeerd. Voor haar was dit een loodzwaar weekend en met vier mooie persoonlijke records en meerdere top tien noteringen hield ze zich prima staande in deze competitieve categorie waarin Oomens uitkomt.

Op de foto v.l.n.r. hoofdcoach Walter Rolloos, Anouchka Bos, Mila Oomens en Jinth Engelse