Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht Zuidplas

Cultuurprijs Zuidplas 2022 gewonnen door Mediterraans Moordrecht

Afgelopen donderdagavond was het zover en werd de winnaar van de drie genomineerde voor cultuurprijs Zuidplas 2022 bekend gemaakt. Deze avond werd de spanning langzaam opgebouwd. De avond werd geopend een kort optreden van slagwerkgroep afslag 9. En waarna presentator Geert van der Burg het woord gaf aan wethouder Frans Klovert die een korte toespraak hield en verwijs naar de vele culturele activiteiten hij de afgelopen tijd was geweest. Waarna een muzikale onderbreking was met een optreden van Marie van der Burg (zang) en Tyler McCullough (gitaar)

Hierna kreeg de voorzitter van de jury het woord, Dick van der Poort, toen volgde de presentatie van de 3 genomineerden

• Bovenmolen als onderdeel van Molenviergang Rottemeren (Zevenhuizen)

• Mediterraans Moordrecht (Moordrecht)

• Fabia Dance Center (Nieuwerkerk aan den IJssel)

Van allemaal werd een filmpje vertoont aan de aanwezigen, helaas moest iedereen toen nog even wachten op de winnaar. Ook de maker van het kunstwerk voor de winnaar, Ton Haksteen kreeg nog even het woord over het kunstwerk. En ook de winnaar Rob Stolk van vorig jaar kwam vertellen wat hij met het gewonnen geld van vorig jaar had gedaan. Hij had het nog niet uitgegeven, aangezien hij het voor de aanvulling van een expositie in de linkerturfschuur van de steen ovens. Alleen is deze nog niet gereed om een expositie te kunnen houden. Ook Marie en Tyler kwamen nog even voor 10 minuten terug en toen was het eindelijk zover en mocht wethouder Frans Klovert de winnaar bekend maken. En werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Dit werd het 2 jaar geleden gestarte Mediterraans Moordrecht.

Zij hebben nog geen idee waaraan ze het prijzengeld aan uitgeven en gaan volgend jaar hun derde editie organiseren nog meer activiteiten en zouden dan graag werken met een maar sub teams i.p.v. alleen het kern team van nu.