Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Winnaars Fairtrade tekenwedstrijd bekend

Op 19 november was het zover. In de wereldwinkel was de prijsuitreiking voor de mooiste tekening van de Fairtrade week van 6 november. Thema was Fairtrade en klimaat. In de leeftijdsgroep tot 8 jaar en vanaf 8 jaar waren er twee trotse winnaars.

Wethouder Wybe Zijlstra rijkte de prijs aan de winnaars uit. Hij vertelde dat het een lastige keuze was om een winnaar te kiezen uit alle mooie tekeningen. In de leeftijdscategorie tot 8 jaar won de zevenjarige Elin. Op haar tekening zette zij de boeren in het zonnetje. Dit waren de boeren in Nederland en de cacaoboeren in het buitenland. Ook had ze een mooie reep chocolade te zien. Elin had er zelfs al een stukje vanaf gesnoept, zo leek het.

In de leeftijdscategorie boven de 8 jaar won de tienjarige Noa. Zij had een wereldbol getekend. Deze wereldbol had een twee kanten: een schaduwkant met allemaal vervuilende fabrieken, aan de andere kant een zonnige wereld met veel groen en blauwe wateren. Zo zien we de wereld graag, vertelde de wethouder. De prijs was een Tony Chocolonely met hun mooie tekeningen erop.

Van de gemeente kregen de twee trotse winnaars een mooie puzzel. De andere deelnemers mogen hun mooie tekeningen ophalen in de wereldwinkel