Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

65-jarig huwelijksjubileum van echtpaar Heijkoop-de Kooter

Op vrijdag 24 juni 2022 was burgemeester Han Weber op bezoek bij het echtpaar Heijkoop-de Kooter om hun te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Ongeveer 70 jaar geleden leerde de meneer (nu 88 jaar) en mevrouw (nu 86 jaar) elkaar kennen bij de ijsboer op het dorp Zevenhuizen. In die tijd kosten een ijsje 25 cent of 10 cent (toen we nog betaalde met de gulden), meneer en mevrouw namen altijd die van 10 cent want dan kreeg je meer! Het gevoel was goed en er was een klik, en meneer viel op door zijn mooie blonde krullen volgens mevrouw.

Na 3 jaar verkering en verloving besloot het stel in 1957 te trouwen. Meneer heeft altijd in de bouw gewerkt en mevrouw was 6 jaar sluiswachter maar was daarna vooral huisvrouw en zorgde ze voor de kinderen. Het stel heeft twee dochters, een kleinzoon en een kleindochter.

Vele jaren hebben ze genoten van de reizen door vooral Frankrijk met hun sleurhutje in maand juni en genoten ze van de ondergaande zon samen. Ongeveer 6 jaar geleden zijn ze gestopt met het kamperen met hun caravan.

Beide zijn nog in goede gezondheid en zelfstandig en genieten samen van hun grote tuin. Tot slot vieren ze hun 65 jaar huwelijk in kleine kring.