Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Oogstfeest 2023

Zaterdag 2 september was het weer gezellig druk in Zevenhuizen, tijdens het 35ste oogstfeest rond de Dorpsstraat en het Ringvaartpark. Op het plein stond het podium opgesteld en dorpsstraat was gevuld met allerlei kraampjes van zowel lokale winkeliers en organisaties, als standhouders uit het hele land. Er was ook veel te zien, zo was het na vele jaren nu toch eindelijk een keer gelukt om pull tractoren aanwezig te hebben (toevallig hadden die deze dag geen wedstrijd).

Maar kon je ook kerstmannen en -vrouwen tegenkomen die geld aan het ophalen zijn voor een elektrische bakfiets. Er waren oude tractoren, een dorsmachine, zowel nieuwe als oude auto’s. Kinderen konden in verschillende springkussen, in een bal het water op en voor jong en oud stonden er een aantal kermis attracties op het parkeerterrein van de Jumbo.

Op het centrale podium werd in de ochtend de opening gedaan door burgemeester Han Weber, met ondersteuning van the Flying acrobates. Hun show werd een beetje aangepast door de ongelukkig val van een van hun, die daardoor helaas niet verder mee kon doen. Daarnaast was ook de grondlegger van het oogstfeest Kees Wiggers aanwezig, die het allereerste oogstfeest in Zevenhuizen organiseerde.

Van ’s morgens tot ’s avonds was er muziek en activiteiten op het centrale podium, met daarom heen de stands met eten en drinken. Waarbij de bar wordt bemand door leden van zowel de volleybal als de voetbalvereniging van Zevenhuizen, die dit ook al jaren doen.

Dit jaar was het touwtrekken een nieuwe activiteit, naast het stokhangen. Waarbij deelnemers aan een stok moeten hangen boven de ringvaart, diegene die het langst blijft hangen is de winnaar.

Na het laatste optreden op het centrale podium werd het oogstfeest afgesloten met een vuurwerkshow.

Een fotocollectie is te vinden op: Facebook