Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

1.400 deelnemers aan snertwandeltocht

Maar liefst 1.400 deelnemers hebben zaterdag 7 januari meegedaan aan de snertwandeltocht georganiseerd door de Zevenhuizensche IJsclub. De deelnemers liepen de 7, 12, 17, 21 of 26 kilometer route vanaf de Willem Alexander roeibaan. Vanaf half 9 kon men vertrekken voor de langste routes en vanaf 10 uur voor de 3 kortste routes. De eerste wandelaars waren er nog vroeger bij, die kwam al om kwart over 7 aangelopen. Maar moesten dus nog wel een ruim uurtje wachten voor ze onderweg konden.

Na het inschrijven kreeg men de routebeschrijving mee en kon het wandelen beginnen, sommige mensen hadden hun hond bij zich die ook gelijk een lekkere wandeling kon maken. Maar er waren ook veel mensen met kinderwagens en buggy’s onderweg of met wat oudere kinderen. Alle routes kwamen langs 2 van de 4 molens van de molenviergang, waarbij er ook even kon worden genoten van een warme of koude versnapering.

De kortere routes bleven aan dezelfde kant van de rotte, terwijl de langere routes de oversteek maakte naar de andere kant van de rotte. In de buurt van de Pekhuisbrug was ook nog de mogelijkheid om iets te eten en stonden ook wat dixies opgesteld voor de langste routes. Deze mensen waren al een paar uur onderweg, dus ging een kom snert en een broodje braadworst er wel in.

Een uitgebreide fotocollectie is te vinden op: Facebook – snertwandeltocht 2023