Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Grootste zandspeeltuin van Zevenhuizen (alleen open op 27 augustus van 10:00 tot 12:30)

Grootste zandspeeltuin van Zevenhuizen op bouwterrein nieuw hoogspanningsstation Zuidplaspolder
Op 27 augustus organiseren netbeheerders TenneT, Liander, Stedin en aannemer SC&M samen op het terrein van het toekomstige hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder een leuke ochtend voor alle kinderen in de buurt. Iedereen is welkom om in de ochtend te komen spelen in de grootste zandspeeltuin van Zevenhuizen. Voor de bouw van het station wordt namelijk meer dan 160.000 kuub zand gestort. Een mooie gelegenheid om de buurt uit te nodigen voor een leuke speelochtend.
Vanaf 10.00 uur begint het programma en zijn omwonenden en andere geïnteresseerden van harte welkom in de grootste zandspeeltuin van Zevenhuizen. Voor alle kinderen is er een leuk programma met allerlei leerzame activiteiten. Zowel wethouder Schuurman als Zijlstra komen een kijkje nemen en zullen met de aanwezige kinderen een van de proefjes doen. Natuurlijk zorgen de netbeheerders ook voor wat lekkers en emmertjes en schepjes! Voor de ouders is er de gelegenheid meer te weten te komen over de bouw van het hoogspanningsstation en alles wat daarbij komt kijken. Om 12.30 uur is de ochtend afgelopen.


Locatie van zandspeeltuin
De locatie van de zandspeeltuin is te vinden op het bouwterrein aan de N219 en toegankelijk via de Bredeweg. Het bouwterrein is vanuit Zevenhuizen vanaf de Knibbelweg, Zuidelijke Dwarsweg goed te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar mocht u op de fiets kunnen komen dan heeft dat onze voorkeur. Kijk op www.tennet.eu/zuidplaspolder voor meer informatie.

Snel uitbreiden van het elektriciteitsnet
Het elektriciteitsnet in Zevenhuizen wordt uitgebreid met een nieuw hoogspanningsstation. Dit is hard nodig; de vraag naar elektriciteit groeit enorm. Steeds meer huizen schakelen van aardgas over op elektrische warmtepompen en er komen steeds meer elektrische voertuigen. Daarnaast stappen ondernemers in hoog tempo over op duurzaam opgewekte energie voor hun bedrijfsvoering.
Tegelijk worden op steeds meer plekken grote hoeveelheden duurzame elektriciteit opgewekt door zonne- en windparken. Niet al die energie wordt gelijk gebruikt, het zogenaamde overschot moet worden teruggeleverd aan het net. Daarom is het nodig dat netbeheerders Liander, Stedin en TenneT het bestaande elektriciteitsnet snel uitbreiden. Dit om een betrouwbare elektriciteitsvoorziening in de regio Zuidplaspolder te kunnen blijven garanderen!

Na de bouwvak worden de ophogingswerkzaamheden voor het hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder vervolgd.