Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Viering van de Winddag bij Molen Windlust

Afgelopen zaterdag, 15 juni, werd de Internationale Dag van de Wind feestelijk gevierd bij molen Windlust. De dag was niet alleen gezellig, maar ook nuttig, aangezien er geld werd ingezameld voor het onderhoud van de molen. Bezoekers konden genieten van versgebakken poffertjes, gemaakt van meel dat door de molen zelf was gemalen.

Het motto van de dag, “Gelukkig is de wind niet op de pof, maar zorgt wel voor poffertjes,” gaf de feestelijkheden een luchtige noot. Van 10.00 tot 16.00 uur stroomden bezoekers toe op Kortenoord 3 om te genieten van de heerlijke poffertjes en de bijzondere ambiance van de molen.

Naast de smakelijke traktaties kregen de bezoekers, waaronder veel kinderen, de kans om een kijkje te nemen op een van de zolders van de molen. Er waren gidsen aanwezig die uitleg gaven over de werking van de molen. Bovendien gaf de molenaar van Windlust een demonstratie van hoe bloem wordt gemaakt, wat veel bewondering oogstte.

Ondanks het wat onvoorspelbare weer heeft de molen bijna de hele dag kunnen draaien, wat positief bijdroeg aan het jaarlijkse aantal omwentelingen. De dag benadrukte het belang van windenergie en zorgde voor een geslaagde en leerzame viering voor jong en oud.