Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Intocht Avond4daagse Nieuwerkerk aan den IJssel

Afgelopen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vond in Nieuwerkerk aan den IJssel de jaarlijkse Avond4daagse plaats, een populair evenement waar zowel jong als oud aan deelneemt. De straten waren gevuld met enthousiaste wandelaars die deelnamen aan deze gezellige wandeltocht. Op vrijdag vond de feestelijke intocht plaats, waarbij alle deelnemers met trots de finish bereikten.

Gedurende de vier dagen van de Avond4daagse liepen de 865 deelnemers 5 of 10 kilometer. Deze flexibiliteit stelde zowel beginnende wandelaars als ervaren deelnemers in staat om de afstand te kiezen die het beste bij hun capaciteiten paste. Het grootste deel van de wandelaars liep de 5 kilometer.

Op vrijdagavond werd de Avond4daagse afgesloten met een kleurrijke en feestelijke intocht. De straten van Nieuwerkerk aan den IJssel waren gevuld met muziek (van DKV en Adest Musica), vlaggen en blije gezichten. Familieleden, vrienden en bewoners stonden langs de kant om de wandelaars aan te moedigen en te feliciteren met hun prestatie. In de laatste kilometers werden de kinderen en een deel van de ouders getrakteerd op snoepgoed en klein speelgoed voor hun geleverde prestatie. Het gevoel van voldoening was tastbaar toen de laatste deelnemers de eindstreep passeerden en hun welverdiende medailles in ontvangst namen.

Een fotocollectie is te vinden op: Facebook