Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Hondenplons in buitenbad Polderbad

Afgelopen zaterdag 26 augustus was er weer de jaarlijkse hondenplons. Doordat de zwemlessen weer zijn begonnen, is er onvoldoende personeel bij de Sportstichting Zuidplas om het buitenbad ook na de zomervakantie open te houden. Daarom werd er dit jaar een stuk eerder dan vorig jaar een hondenplons georganiseerd.

Baasje konden die dag met hun hond zwemmen in het buitenbad in Nieuwerkerker aan den IJssel. Veel gaan ook van de glijbaan af, al zien sommige honden dat niet echt zitten en proberen er alles aan te doen om daar niet in de buurt te komen. Toch vinden de meeste honden het wel lekker om te zwemmen in het zwembad en natuurlijk ook de baasjes want het water is veel schoner dan zwemmen in een sloot of meertje. Nieuw dit jaren waren een tweetal hondenplankjes, zodat de honden makkelijker uit het water konden komen.

Ook was er dit jaar weer een kleine markt aanwezig, waar onderstaande bedrijven stonden: Equinine Tales (fotografie gespecialiseerd in honden en paarden) , Dierenkliniek Zuidplas (praktijk voor gezelschapsdieren, klein vee en paarden) , Sis & Dog (gezonde snacks voor viervoeters), Britt’s BoevenBende Trainingen & HUS (gezonde snacks en workshops o.a. detectie), The Floaters (dogfrisbee)

Er was ook een demonstratie van de dogfrisbee en ondanks de regen waren er veel honden en baasjes aanwezig gedurende de dag.

Een fotocollectie is te vinden op: Facebook