Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

ChristenUnie/SGP Zuidplas legt twee bezoeken af in Nieuwerkerk aan den IJssel

De fractie van ChristenUnie/SGP bracht afgelopen zaterdagochtend een tweetal werkbezoeken aan respectievelijk Nedco en het gebied ‘De Groene Zoom’ in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Nedco is een echt familiebedrijf en dat uit zich in hun bedrijfsvoering. Zij vinden het belangrijk om haar medewerkers bij alle processen te betrekken en denken graag in wat een mens wel kan, in plaats van wat een mens niet kan. Om die reden hebben zij veel medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. De fractieleden hebben met de directie gesproken over de mogelijkheden tot uitbreiding, de bereikbaarheid van de bedrijven aan de `s Gravenweg  en de samenwerking met de instanties voor mensen met een beperking.

Vervolgens ging de fractie van ChristenUnie/SGP in gesprek met een ondernemer aan de Hoofdweg Zuid in Nieuwerkerk. Het gebied aan die weg is al aan het verpauperen; dichtgetimmerde woningen, oude bedrijven met onvoldoende toekomstperspectief en tegelijkertijd de wens om van de Groene Zoom er een mooi, groen gebied van te maken. Om dat te bereiken zal er actie nodig zijn.

Fractievoorzitter Willem-Jan Verdoes: “Het waren twee mooie werkbezoeken. We mogen trots zijn op onze ondernemers in Zuidplas. Een bedrijf als Nedco is voor onze fractie een mooi voorbeeld. Zij denken in mogelijkheden en geven handen en voeten aan een inclusieve samenleving. In woord en daad! Het bezoek aan het gebied aan de Hoofdweg Zuid ‘De Groene Zoom’ was ook verhelderend. Er zal een heldere visie moeten komen met een duidelijk toekomstperspectief voor dit gebied. Als wij werk willen maken van een groene buffer met Capelle is er actie nodig!