Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Actie PLUS te Kulve zorgt voor spannende eindstrijd tussen IJsselkids en vv Nieuwerkerk

Tijdens een drukbezochte avond in het Hervormd Centrum op 28 mei werd bekendgemaakt dat Speeltuin de IJsselkids van de 27 deelnemende verenigingen de meeste B’tjes heeft verzameld en daarmee een geldbedrag van 1.082 euro ontvangt, dat door supermarkt Plus te Kulve beschikbaar is gesteld, met een nipte voorsprong op vv Nieuwerkerk. De avond stond bol van humoristische filmpjes, gemaakt door het personeel en de eigenaar van de supermarkt, waarin het eindbedrag per deelnemende vereniging werd onthuld.

De afgelopen weken was de supermarkt in winkelcentrum Dorrestein het toneel van tal van activiteiten, presentaties, optredens en demonstraties door de 27 deelnemende verenigingen. Klanten ontvingen bij elke besteding boven een bepaald bedrag een ‘b-tje’, dat ze konden toewijzen aan een vereniging naar keuze. Jan-Joris te Kulve had hiervoor een totaalbedrag van €10.000,- beschikbaar gesteld.

In de winkel waren collages te zien die door de verenigingen zelf waren gemaakt, waarmee extra bonussen verdiend konden worden. EHBO Zuidplas ontving de eerste prijs van €250,-, BCN kreeg €150,- en de Waterscouting €100,-. De creativiteit waarmee de verenigingen probeerden de ‘b-tjes’ te verzamelen, zonder elkaar te beconcurreren, maakte veel indruk op Te Kulve. Hij prees de saamhorigheid en samenwerking die hij tijdens de actie had waargenomen.