Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Schoolsportweek Zuidplas: succesvol samenspel voor 1.500 kinderen

Van woensdag 22 mei tot en met vandaag (dinsdag 28 mei) organiseerde Sportstichting Zuidplas de Schoolsportweek in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tijdens deze sportieve week werden 1.500 kinderen van de groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen in Nieuwerkerk in beweging gebracht en beleefden zij een leuke dag. Dit jaar deden voor het eerst ook de groepen 8 uit Moerkapelle, Zevenhuizen en Moordrecht mee. Dit was in het kader van het idee van een sportdag voor alle groepen 8 in Zuidplas, wat als beste idee naar voren was gekomen tijdens de verkiezing van het slotidee van de huidige kindergemeenteraad. Organisatorisch kwam het beter uit deze dag bij de Schoolsportweek in Nieuwerkerk toe te voegen, waardoor nu dus alle groepen 8 in Nieuwerkerk waren voor de Schoolsportweek. Ook het idee van de gezonde snack was in het programma opgenomen. De aanwezige groepen kregen per onderdeel eerst een korte clinic, gevolgd door wedstrijdjes tegen elkaar.

Gisteren (maandag 27 mei) waren wethouders Wybe Zijlstra en Frans Klovert aanwezig, dit was afgesproken tijdens de gemeenteraadsvergadering waarbij het winnende idee van de kindergemeenteraad was gekozen. Tijdens de lunchpauze van 12:00 tot 12:30 uur namen de leden van de gemeenteraad en de kindergemeenteraad het tegen elkaar op in een potje trefbal, waarbij de twee wethouders werden bijgestaan door vijf gemeenteraadsleden en de griffier van de gemeenteraad. Ondanks de goede inzet van de kindergemeenteraadsleden, wonnen de wethouders met hun team.

De sportweek werd georganiseerd in samenwerking met verschillende verenigingen uit Zuidplas. Zo verzorgde badmintonvereniging BCN op woensdagmiddag het programma voor de groepen 4, terwijl volleybalverenigingen ZVH en VCN clinics gaven aan de leerlingen. Lol en spelplezier stonden voorop en er werden geen prijzen uitgereikt. Het gezamenlijke sporten en bewegen stond deze dagen centraal.