Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

27e editie PANC VINK Top 12 schaaktoernooi

Op zaterdag 25 mei aanstaande organiseert schaakvereniging De IJssel in samenwerking met Bouwbedrijf Frans Vink & Zn. het 27e PANC VINK Top 12 schaaktoernooi voor topschakers uit de Zuidplasregio. Dit omvat leden van de vier schaakverenigingen (De IJssel uit Moordrecht, Moerkapelle, SVN uit Nieuwerkerk a/d IJssel en WSV Internos uit Waddinxveen) of schakers van andere verenigingen woonachtig in het Zuidplasgebied.
Deelnemers aan de hoofdgroep, de invitatiegroep, zijn Jesse van Elteren, Gerard van Ommeren en Wouter Vroegindeweij van SV Moerkapelle, Rob Hoogland van SVN en Jan Evengroen, Leon Jacobse en Pim te Lintelo van De IJssel en uit Moordrecht Bernard Evengroen en Henk Jan Evengroen en uit Nieuwerkerk a/d IJssel Hans Ranft (winnaar kandidatengroep 2023). Daarnaast spelen ook de gastspelers Sander Blok en Dirk Hoogland (titelverdediger).
In een tweede groep spelen subtoppers uit de Zuidplasregio, de kandidatengroep, waaronder een aantal jeugdige talenten en is er ook een vierkamp tussen viertallen van de vier verenigingen. In de VINK groep strijden familieleden van de sponsor om de ‘beste vink’.
Het toernooi vindt plaats in Gebouw De Zespunt in Moordrecht. De invitatie- en kandidatengroep starten om 10.30 uur en vanaf 13.15 uur ook de vierkamp en sponsorgroep. De prijsuitreiking zal naar verwachting rond 17.00 uur plaatsvinden.

Op dit toernooi geen langdurig denkwerk, maar rapidpartijen van maximaal een half uur. Voor toeschouwers dus goed te volgen. Iedereen die de top spelers uit de Zuidplas in actie wil zien, is van harte welkom. De toegang is gratis.