Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Crystal Tulip Competition 2024

Na een pauze van 5 jaar stond de Crystal Tulip Competition dit jaar weer op de Internationale World Skate Europe kalender. Met maar liefst 134 individuele sporters en 4 paren overtrof deze editie alle voorgaande. Voor de organisatie was het een uitdaging om opnieuw een mooi evenement neer te zetten. Met trots kan ik dan ook vertellen dat dit zeker gelukt is!

Als bestuur wisten we ons gesteund door een topteam van vrijwilligers: een geweldig internationaal technisch- en jurypanel, een volleerde speaker, muziek- en cameramensen, hulp bij de catering, Livestream, het jurytransport en de medewerking van Wilma Hertog, gastvrouw van Dorpshuis OP Moer, en haar team. De rest ging als vanzelf; sporters, trainers en supporters hebben er met elkaar een groot sportief feest van gemaakt en laten zien waar onze mooie sport voor staat!

Alle deelnemers, van jong tot iets ouder, straalden op de baan en werden door de aanwezige supporters ontvangen en beloond met een warm applaus. Door de deelname van ons Nederlandse rolschaatsteam (Team NL) kon men genieten van rolschaatsen op Europees topniveau. Een deel van deze dansers gaat over een paar weken ons land vertegenwoordigen in het Italiaanse Triest bij een van de World Skate voorrondes. We wensen hen alvast veel succes.

Wethouder Sport van de gemeente Zuidplas, Wybe Zijlstra, had lovende woorden voor de sporters en de organisatie en verrichte de prijsuitreiking. Wilma en haar team stonden voor de uitdaging om een buffet voor ongeveer 160 mensen tegelijkertijd uit te serveren! Maar evenals de 3 voorgaande dagen waarbij ook in de catering alles op rolletjes liep, “rockten” ze ook deze klus. DANK!

4 mei is een bijzondere dag. Met elkaar is er op gepaste wijze bij stilgestaan en respect betoond voordat we deze 4 mooie dagen met een spetterend gala hebben afgesloten. Nog één keer genieten van alle kampioenen en alle deelnemers samen die met elkaar de wedstrijd tot een waar “rolschaatsfeest” met veel sportieve hoogtepunten hebben gemaakt. De sport, sportiviteit en vriendschap waren deze dagen de sleutels voor een spetterende CTC 2024.

Meer podiumfoto’s zijn te vinden op: Facebook

tekst: bestuur Rolling’90 / uitslagen https://www.dl3.nl