Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Rollator-APK ochtenden Nieuwerkerk groot succes

Op maandag 15 januari en 19 februari 2024 organiseerden het SAZ Repair Café Zuidplas en de afdeling Nieuwerkerk a/d IJssel van de Zonnebloem een rollator-APK. Vrijwilligers van het Repair Café keken belangeloos de aangeboden rollators na op loophoogte, remmen en algemene technische staat. Indien nodig werden zaken bijgesteld, schroeven en bouten aangedraaid, gerepareerd of gesmeerd.

Bij aankomst werden de bezoekers verwelkomd met een kop koffie of thee, vergezeld van een heerlijke stroopwafel. Op 15 januari stelde de bewonerscommissie van Dianthus de recreatiezaal ter beschikking, terwijl op 19 februari de muziekschool MOZ-art gastheer was. De bezoekers konden op hun gemak genieten van de lekkernij terwijl hun rollator werd nagekeken. Daarnaast werden adviezen gegeven over het gebruik en onderhoud van de rollators. Het was een drukke, maar gezellige bedoening.

Een rollator-APK blijkt eerder een noodzaak dan een luxe te zijn. In vrijwel alle gevallen moesten remmen en de loophoogte opnieuw worden afgesteld. Ook het klapmechaniek had vaak bijstelling nodig. In Dianthus kwamen 17 bezoekers met hun rollator langs; in muziekschool MOZ-art maar liefst 26. Allen vertrokken tevreden en met hun rollator weer in goede staat.

Het plan is om dit jaar ook in de andere dorpen van Zuidplas een rollator-APK te organiseren. Houd de media in de gaten voor meer informatie. U kunt ook met uw rollator langskomen tijdens de normale ochtenden van het SAZ Repair Café, net als met andere defecte spullen.

Het SAZ Repair Café, de Zonnebloem Nieuwerkerk, de Bewonerscommissie Dianthus en MOZ-art kijken met voldoening terug op twee nuttige, gezellige en dankbare ochtenden.

Openingstijden SAZ Repair Café Zuidplas:

de Kroon, Moordrecht: elke 2e en 4e maandag van de maand, 9:30 – 12:00
Swanla, Zevenhuizen: elke 1e en 3e woensdag van de maand, 9:30 – 12:00
Dorpshuis OpMoer, Moerkapelle: elke 2e donderdag van de maand, 9:30 – 12:00
Dianthus, Nieuwerkerk: elke 1e en 3e vrijdag van de maand, 9:30 – 12:00