Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Dodenherdenking Nieuwerkerk 2024

Om 18.00 uur werden de vlaggen halfstok gehesen, een teken van respect en herdenking. Rond 19.40 uur vertrok de stille tocht vanaf het Gemeentehuis.

Terwijl Drumfanfare DKV gepaste muziek speelde, naderde de stoet langzaam het herdenkingsplein aan de Kerklaan. Na aankomst van de stoet klonk het taptoesignaal van DKV, het signaal waarmee de twee minuten stilte wordt aangekondigd, die precies om 20.00 uur begon.

Na de stilte klonk het Wilhelmus, meegezongen door de aanwezigen, als eerbetoon aan de gevallen helden. Daarna nam wethouder Frans Klovert het woord, zijn toespraak over respect en dankbaarheid voor degenen die hun leven gaven voor vrijheid.

Hierna kreeg Hadassa Berghout het woord, die een Spoken Word voordroeg, een eerbetoon aan de kracht van herinnering en hoop voor de toekomst.

Vervolgens werden onder andere kransen gelegd door wethouder Frans Klovert, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Peter Molenaar, en Indiëveteraan Frank Scharff bij het oorlogsmonument en het Indiëmonument.

Het defilé langs de oorlogsmonumenten markeerde het einde van de herdenkingsceremonie.