Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Echtpaar echtpaar Van der Wijngaart-Koorevaar 65 jaar getrouwd

Jos en Elly van der Wijngaart, een echtpaar met diepe wortels in de middenstand, delen hun levensverhaal vol toewijding aan hun werk en elkaar. Het begon in de jaren ’50, toen Jos als magazijnmedewerker begon en Elly als kassière, waar hun liefde opbloeide ondanks de bezorgdheid van hun werkgever. Ze hebben 3 jaar verkering gehad voordat ze trouwden. Met hard werken en vastberadenheid namen ze in 1963 een waterstokerij over en bouwden deze uit tot een bloeiende zaak, ondersteund door groothandel “Onderling Belang”. Later verhuisden ze naar een winkel in het Groot Handelsgebouw, waar ze een essentieel onderdeel werden van het gebouw. Eind 1980 besloten ze te verhuizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel, waar ze daarna zijn blijven wonen.

Na jaren van succes besloten ze in 2000 de winkel te verkopen en met pensioen te gaan, om samen van hun oude dag te genieten in Nieuwerkerk, omringd door familie. Zo wonen hun dochter en schoonzoon, kleindochter met haar gezin en achterkleinkinderen allemaal in de buurt.

Hun verhaal illustreert de kracht van hard werken, toewijding aan klantenservice en het belang van familiebanden in het leven van middenstanders in hart en nieren. Daarnaast hebben ze nooit ruzie, alleen wel eens een verschil van mening, maar dat noemen ze geen ruzie. Ondanks dat beiden ruim in de 80 zijn, komen ze nog fit en jong over. Bovendien heeft Jos 36 jaar lang getennist.