Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

IJsfestijn Zonnebloemafdeling Nieuwerkerk groot succes

Vrijdagmiddag de 27st juli hadden de deelnemers en vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Nieuwerkerk allemaal ijsvrij.

Het was dan ook volkomen logisch dat er een grote opkomst was voor het ijsfestijn bij het IJstaartje aan de Kerklaan in het Oude Dorp. Vanaf twee uur in de middag waren de eerste gegadigden al aanwezig.

Het zonnetje brandde best wel. Daarom had het IJstaartje voor wat schaduw op het terras gezorgd. Over de tafels en de stoeltjes waar de deelnemers konden zitten was een groot scherm geplaatst.

Dat zorgde ervoor dat de deelnemers in de koele schaduw van hun ijsje konden genieten. Er was een keur aan mogelijkheden voor wat betreft de smaken, er kon uit 20 verschillende smaken worden gekozen. Ook konden de gasten kiezen voor diverse toppings en met of zonder slagroom. Met een hoorntje of een bakje met ijs in de hand zaten de deelnemers en vrijwilligers te genieten van de versnapering.

Steeds arriveerden weer nieuwe Zonnebloem deelnemers met of zonder vrijwilliger om te ondersteunen. Even zoeken en vragen hoe één en ander was geregeld. Dat is eenvoudig zat: “je gaat zitten en zegt welk ijsje je wil hebben en genieten maar”. En zo makkelijk was het ook.

Om vier uur eindigde de ijsstrijd en kon de penningmeester de eindrekening opmaken en waren er 50 mensen lang geweest.

Ook nog een filmpje met een sfeer impressie: https://fb.watch/eDLemx1Y_G/ (gemaakt door Dick Groenendal)