Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Terugblik Koningsdag 2024 Moerkapelle

Op Koningsdag begon de ochtend al vroeg, met de opening van de bar om 08:00 uur waar mensen konden genieten van een kopje koffie en thee om de dag goed te beginnen.

Om 08:30 uur trok de lawaaioptocht door de straten, met kinderen die luidkeels juichten en muziek maakten, waarmee ze iedereen in het dorp wakker schudden.

De Kleedjesmarkt en Braderie begonnen om 09:00 uur en duurden tot 15:00 uur, waarbij mensen hun koopwaar uitstalden en snuisterijen verkochten aan voorbijgangers.

Om 10:00 uur was het tijd voor een welverdiende koffiepauze met gebak, waarna om 11:00 uur de aubade plaatsvond. Hierbij verzamelden de dorpsbewoners zich om gezamenlijk het Wilhelmus te zingen en hun koninklijke trots te tonen. Tijdens de aubade werd voorzitter Björn van den Bulk zelf verrast met de uitreiking van de golfslag door burgemeester Han Weber.

Na de aubade konden jong en oud zich vermaken met verschillende spelletjes die werden georganiseerd van 11:30 tot 15:00 uur. Terwijl de kinderen zich vermaakten, konden volwassenen en ook kinderen deelnemen aan het enveloppen trekken, waar mooie prijzen te winnen waren.

Een gezinsvriendelijke activiteit was de familiefietstocht met Aafke, die van 14:00 tot 16:00 uur plaatsvond en gezinnen de kans bood om samen te genieten van een ontspannen fietstocht door het pittoreske landschap.

Het hoogtepunt van de dag was het Oranjeplein met zanger Dennis, waar van 15:00 tot 18:00 uur werd gedanst en gezongen.

Een fotocollectie van Koningsdag 2024 in Moerkapelle is te vinden op: Facebook