Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Geslaagde trip van kindergemeenteraad naar Tweede Kamer

De kindergemeenteraad van de gemeente Zuidplas heeft samen met wethouder Frans Klovert een bezoek gebracht aan Den Haag. Niet alleen kwamen ze Rob Jetten tegen in de hal van het Tweede Kamergebouw, ook werd er een bezoek gebracht aan het CDA-partijbureau.

Het is een mooie traditie: als het kan, gaat elke kindergemeenteraad van Zuidplas naar Den Haag om daar de Nederlandse politiek te beleven. Ieder lid van de kindergemeenteraad, kinderen uit groep 8 van de basisscholen van Zuidplas, kwam dit keer door de security bij het beveiligde gebouw. Hierdoor vond er geen herhaling plaats van vorig jaar, toen een leerling er opeens achter kwam dat zij nog een mes van het afgelopen Paasontbijt in haar tas had zitten.

Eenmaal binnen werden er foto’s gemaakt met Rob Jetten en konden alle vragen gesteld worden aan VVD-kamerlid Judith Tielen. Ook volgden de leerlingen kort een debat in de plenaire zaal over het Warmtenet. Na de traditionele lunch in Paviljoen Malieveld wandelde het gezelschap langs o.a. Het Torentje richting het CDA-partijbureau. Een flink verkleind bureau na de afgelopen verkiezingen en zo kregen de kinderen een mooi kijkje achter de schermen over de gevolgen van een verkiezing. De kinderen keken in de bus terug naar Nieuwerkerk tevreden terug op hun politieke dag in Den Haag.