Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Ridders, draken en piraten in Schlosspark Bückeburg

Het MPS, het grootste reizende middeleeuwse festival ter wereld, is voor de 30ste keer in Bückeburg en presenteert tijdens twee weekenden van 22/23 juli en 28/30 juli weer zijn fantastische middeleeuwse ervaringswereld in het Schlosspark van Bückeburg.

Op twee podia kunnen de gasten bekende bands uit de scene ervaren, waaronder Ye Banished Privateers, The Dolmen, John Kanaka & The Jack Tars, Rapalje, Tir Saor, Cobblestones, Saor Patrol, Comes Vagantes, de tovenaars Heiko en Orlando van Godenhaven, de krachtjongleur Bagatelli en het poppentheater Kiepenkasper.

De valkerij Skyhunters Frechen presenteert hun roofvogels. Op de strijdplaatsen vinden dagelijks meerdere toernooien plaats voor ridders te paard en infanterie en de bij kinderen zeer geliefde Raptorex-dinosaurus.

Op zaterdag kunnen de gasten de angstaanjagende pestoptocht van de legerkampen en de grote vuurshow van Danse Infernale meemaken. Op meer dan 120 kraampjes bieden handelaren, ambachtslieden, etenstenten en taveernes hun waren, eten en drinken aan, duizenden zitplaatsen onder zonneschermen en de enorme zonnescherm-tent nodigen uit tot rusten, en 50 herlagers geven bezoekers een inkijkje in de 13e eeuw.

Een bijzonder hoogtepunt op 30 juli is het optreden van Heavysaurus. Deze band, gehuld in dinosaurus- en drakenkostuums, speelt heavy metal rock voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft inmiddels duizenden fans door heel Duitsland.

Andere attracties: het populaire broekbaltoernooi, de grote dinosaurusexpositie met meer dan 150 draken van staal, beton, eikenhout en kunststof, evenals Bruce, een 15 meter lange en bijna 5 meter hoge haai, allemaal prachtige motieven voor het fotoalbum. Voor de allerkleinste gasten is er een ballenbak met 190.000 gouden ballen, een water- en zand speeltuin.

Direct naast de middeleeuwse markt is de muziekarena gelegen: daar treden op vrijdag 28 juli en op beide zaterdagen topbands uit de middeleeuwse en folkscene op, waaronder Versengold, In Extremo, Fiddlers Green, Subway to Sally, Rauhbein, Harpyie, Feuerschwanz, Mr. Hurley & die Pulveraffen en Saltatio Mortis.

Kaartverkoop, speelschema’s en alle verdere informatie op www.spectaculum.de.