Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Het roer moet om!

Afgelopen vrijdag werd door de stichting Onbeperkt Zuidplas hun rapport ‘Het roer moet om!’ aangeboden aan wethouder Frans Klovert. In het rapport worden een groot aantal casussen beschreven die inwoners van Zuidplas hebben gedeeld met de pas opgerichte stichting, maar ook met twee voorgaande stichtingen die zich meer richten op gehandicapten en chronisch zieken. Onbeperkt Zuidplas wil zich inzetten voor iedereen die hulp nodig heeft, waarbij ze proberen door te verwijzen naar andere organisaties die de mensen kunnen helpen. Maar het kan ook zijn dat ze zelf de ondersteuning van de vraagsteller bieden.

In het rapport ‘Het roer moet om!’ geven ze ook adviezen over wat er zou moeten veranderen. Wethouder Frans Klovert gaf bij het in ontvangst nemen van het rapport wel aan dat het soms door wetgeving of andere factoren niet mogelijk is om zaken aan te passen, maar dat hij het rapport aandachtig zou lezen en waar mogelijk zou kijken of er aanpassingen in processen mogelijk zijn.

Naast het rapport bespreekt het bestuur van de stichting elk kwartaal met een vertegenwoordiging van de gemeente de gemelde kwesties of zaken die aan hen zijn voorgelegd. Zo hebben ze vorige week nog gesproken over het feit dat meldingen die bij de gemeente binnenkomen al heel snel als afgehandeld worden beschouwd, maar dat er niets mee wordt gedaan. Hierachter blijkt een technisch probleem te zitten met de gebruikte software. Alle meldingen komen binnen bij het klantencontactcentrum, maar als die ze doorverwijzen naar een andere afdeling worden ze als afgehandeld beschouwd.

Ook een aantal andere stichtingen en verenigingen, waaronder de SAZ, Inclusie & Discriminatiebestrijding en Kernkracht, konden een korte presentatie geven over wat zij doen binnen de gemeente Zuidplas. Het rapport is momenteel alleen op papier beschikbaar. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de stichting Onbeperkt Zuidplas om een exemplaar te verkrijgen.