Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Autisme voetbal bij Floreant voor heel Midden-Holland

Het Autiteam van BGC Floreant in Boskoop heeft door de jaren heen een regionale functie gekregen. De leden komen inmiddels van Driebruggen tot aan Hazerswoude en van Boskoop tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel. Het autiteam is voor kinderen en jongeren tot 21 jaar met een vorm van Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Net als veel anderen willen deze kinderen dolgraag voetballen maar dat lukt niet altijd op regulier voetbal. Dan volgt vaak een verwijzing naar G-Voetbal maar daar passen kinderen met ASS weer niet bij, omdat ze niet per definitie ook lichamelijke of geestelijke beperkingen hebben. De kinderen hebben net iets meer begrip, structuur en begeleiding nodig in een veilige, vertrouwde en prikkelarme omgeving. 

Binnen Floreant wordt dit, dankzij een grote groep begeleiders, geboden. Hier zijn meestal ouders van (oud) spelers heel actief met de kinderen bezig. Het team speelt om de week onder de vlag van de KNVB in een speciale ASS-competitie in Zuid-Holland. Elke woensdag wordt er getraind op een vaste tijd en met vaste mensen die ervaringen hebben met kinderen met ASS.

Floreant is de enige voetbalvereniging in Midden-Holland die dit kan aanbieden op dit moment en trekt daarom regionaal leden. Het mooie aan dit team is dat er mooie vriendschappen ontstaan omdat eenieder wordt geaccepteerd hoe hij of zij is.  Op dit moment zijn er alleen jongens actief maar ook meisjes zijn welkom. Bij de andere clubs in de regio spelen meisjes al wel mee in de teams. Een oud speelster van het team hoort inmiddels bij het trainersteam.

 Wilt u meer weten over het voetbal voor kinderen met ASS of uw kind een keer zonder verplichtingen mee laten trainen? Neem dan contact op met André Muller via telefoonnummer 0648408540 of via autivoetbal.floreant@gmail.com . In een video op YouTube stelt het team zich voor: https://www.youtube.com/watch?v=6DoUnFkxEBo