Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Willem-Jan Verdoes nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie/SGP Zuidplas

Bij de fractie van ChristenUnie/SGP is een nieuwe fractievoorzitter gekozen. Cock van der Spek (56 jaar) draagt het stokje over aan Willem-Jan Verdoes (26 jaar). Cock was sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 fractievoorzitter en is nu bezig in zijn derde termijn als raadslid.

Cock van der Spek: “Met veel plezier en dankbaarheid heb ik de afgelopen jaren fractievoorzitter mogen zijn. Het is mooi werk om te doen. Momenteel zit ik 10 jaar in de lokale politiek. Dit zal mijn laatste termijn zijn in de gemeenteraad van Zuidplas. Om het fractievoorzitterschap goed over te kunnen dragen, geef ik nu ruimte aan de volgende generatie. Ik blijf raadslid tot de verkiezingen in 2026 en zal de portefeuilles van Willem-Jan overnemen. Ik ben blij dat Willem-Jan het stokje vol enthousiasme wil overnemen en heb veel vertrouwen in zijn kennis en kunde. Willem-Jan wens ik heel veel succes en plezier in zijn nieuwe rol als voorzitter en wens hem daarbij Gods zegen toe”.

Willem-Jan Verdoes: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de fractie mij gegeven heeft om de taak van voorzitter van de fractie op mij te nemen. We hebben een hecht team van raadsleden en fractieadviseurs. Als grootste partij in Zuidplas hebben we een bijzondere verantwoordelijkheid. We blijven de komende jaren onverminderd zorg dragen voor de schepping, hebben oog en oor voor hen die kwetsbaar zijn en hulp nodig hebben en dragen bij aan een veiliger en mooier Zuidplas.”

Willem-Jan Verdoes woont in Moerkapelle en is sinds 2018 raadslid voor de ChristenUnie/SGP. Hij werkt als belangenbehartiger bij Royal FloraHolland. Voordat hij raadslid werd was hij bestuurslid van het landelijk bestuur van SGP-jongeren. Verdoes studeerde bestuurskunde: economie, bestuur en management aan de Universiteit van Leiden.