Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Misschien binnenkort meer duidelijkheid bouw opvang locatie Kleine Vink

In juli 2023 begon de gemeente met volle overtuiging aan de bouw van een broodnodige opvanglocatie, ondanks dat de bezwaarperiode nog liep. De urgentie van het project was onbetwistbaar, maar eind augustus stuitte het initiatief op een onverwachte hobbel. Een aantal bedrijven op Bedrijvenpark Kleine Vink dienden bezwaar in tegen de vergunning, waardoor de zaak voor de rechter kwam. De rechter besloot de bouw tijdelijk stil te leggen, aangezien bepaalde aspecten van de vergunning niet afdoende waren onderbouwd.

Terwijl de zaak in de rechtszaal werd behandeld, zette de Commissie Bezwaarschriften van de gemeente Zuidplas zich in om de verschillende standpunten te begrijpen. In september 2023 en later in februari 2024 hield de commissie twee hoorzittingen om alle argumenten grondig te bestuderen.

Nu, in februari 2024, staat de gemeente nog steeds in afwachting. De commissie zal binnen 2-3 weken haar advies aan het college van B&W voorleggen. Pas nadat dit advies is gegeven en het definitieve besluit van het college is genomen, kan er mogelijk weer met de bouw worden verder gegaan. Maar zelfs dan moet er nog 4 weken gewacht worden met de start van de werkzaamheden.

Het lot van de opvang locatie hangt nu af van het advies en het daaropvolgende besluit van het college.