Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Met de Zonnebloem de boot in

De Nieuwerkerse afdeling van de Zonnebloem had de 25ste een boottocht georganiseerd met de Spido in de Rotterdamse haven. Er waren zoveel aanmeldingen, dat er twee bussen nodig waren om de deelnemers van de opstapplaatsen bij de verzorgingstehuizen Meander en Dianthus naar de opstapplaats van de Spido te brengen. Rond tien uur waren de meeste gasten aanwezig, speciaal wat eerder zodat ze als groep eerder de boot op konden.

Voor de rolstoelers was er een lift op de bus. Zij konden zo veilig en snel de bus ingetakeld worden. Voor de rollators was er voldoende ruimte in de bagageruimte in de bus. De boot opkomen was prima te doen. De Spido is goed op berekend op rolstoelen en rollators en geholpen door onze vrijwilligers was iedereen snel op zijn, dan wel haar plaats.

Iedereen kreeg een lunchpakket en onderweg kreeg iedereen koffie, thee of limonade aangeboden. Onderwijl genoot men van het uizicht. De Rotterdamse haven is voor de meesten toch iets magisch.

Aan boord was er voldoende tijd om elkaar van alles te vertellen, waren er verrassende ontmoetingen en is er genoeg te zien.

Eén van de deelnemers vertelde: “Het is jaren geleden dat ik met de Spido meegegaan ben. Ook ben ik al tijden niet meer in Rotterdam geweest. Wat is het allemaal veranderd. Het is zo leuk om met de Zonnebloem dit te doen. Het was een zeer geslaagde dag!”

Rond half drie arriveerden de bussen weer in Nieuwerker en kon iedereen terugzien op een leuk uitstapje. Vrijwilligers zorgden ervoor dat de deelnemers weer veilig thuis kwamen.