Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Soeptest de Zonnebloem afdeling Nieuwerkerk

Afgelopen vrijdag hadden we de Soepentest, dit keer in de Ringvaartkerk vanwege hun prachtige keuken en voldoende ruimte voor onze deelnemers. We waren blij dat er voldoende ruimte was, want de opkomst was zeer groot.

Gelukkig was er door vrijwilligers voldoende soep. Terwijl die op stond te warmen, kreeg iedereen koffie en al snel zat iedereen gezellig te praten met elkaar. De vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen soep kreeg uitgedeeld. Er was een mooie courgettesoep met zalm, een heerlijke champignonsoep, een vegetarische goulashsoep en een stevige erwtensoep.

Iedereen genoot enorm van de soep, samen met het bijgevoegde brood. Na wat mededelingen van de penningmeester en het organiserende team, was het tijd voor serieus werk: de cijfers voor de soep, aangezien het een test was. De champignonsoep kwam als winnaar naar voren. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat de meningen sterk verdeeld waren; iedereen had wel zijn eigen voorkeur.

Ter verhoging van de feestvreugde zette het Soepenteam het nummer ‘Een reisje langs de Rijn’ van Willeke Alberti en de Bevers op. Dit nummer was opnieuw uitgebracht ter ere van het 75-jarig jubileum. Iedereen zong uit volle borst mee en zelfs de polonaise werd ingezet.

Uiteindelijk kwam ook aan deze activiteit een eind. Voor iedereen was er nog koffie en een stroopwafel. Vervolgens ging men naar huis. Nou ja, naar huis gaan, na de afwas natuurlijk. En enkele deelnemers werden naar huis gebracht met behulp van vrijwilligers.

Het was een zeer gezellige bijeenkomst en voor de deelnemers van de De Zonnebloem Nieuwerkerk Aan Den IJssel zeer geslaagd!