Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Jaarwinnaar Zevenhuizense pubquiz zet zegereeks voort in zevende seizoen

Op vrijdag 15 september werd in Theater Swanla de tweede aflevering van editie 30 van de vermaarde Zevenhuizense pubquiz gespeeld. Team de Buurtjes, een buurtteam uit Zevenhuizen dat al vanaf het prille begin meedoet aan de pubquiz, bleek niet alleen in het vorige seizoen het beste team van allemaal, maar ging ook afgelopen vrijdag weer met de eerste prijs naar huis, al scheelde het niet veel. Al zes jaar is de pubquiz in Theater Swanla, die bedoeld is om het theaterprogramma te promoten, immens populair. Ook de tweede avond van het zevende seizoen kende een groot aantal deelnemers. Maar liefst 34 teams pasten maar net in de totaal vernieuwde theaterzaal. Onder al die teams slechts één nieuwkomer, team Gio, dat bestaat uit oud-leerlingen van het Emmaus-college uit Rotterdam. De leden van dit team zijn afkomstig uit Moordrecht, Bleiswijk, Zevenhuizen en Nesselande.

De aparte prijs voor de Zevenhuizense ronde, een schaal bitterballen, ging deze keer naar een team, dat ook al vanaf het begin meedoet. Team de Chardonnays, dat bestaat uit zangeressen van Viswijvenkoor Sootjevisch, wist het meeste van Zevenhuizen en omgeving. De dames mochten zich in de tweede helft van de quizavond tegoed doen aan een flinke schaal met bittergarnituur.

De organisatie van de pubquiz houdt achter de schermen ook een jaarklassement bij. Zowel op 8 als op 15 september werd de uitslag daarvan bekend gemaakt. Toevallig was de volledige top 5 op deze tweede avond van de 30e pubquiz aanwezig. Team De Buurtjes, dat al vanaf de eerste aflevering meespeelt in de pubquiz en in het begin grossierde in tweede plaatsen, won het jaarklassement met overtuiging. Het team eindigde met 328 punten zestien punten boven de IT-Crowd uit Zoetermeer. Op de derde plaats eindigde afgelopen seizoen het Zevenhuizense team Sleur, dat 302 punten haalde.

Bij de pubquiz van 15 september ging het er heel spannend aan toe. Ook nu won team De Buurtjes, maar het verschil met de tweede plaats was slechts een half punt. Met 66 punten kwam team Nesselande net een half puntje tekort om de eerste prijs, gratis kaartjes voor de voorstelling van Javier Guzman met een theaterdiner vooraf, te winnen. Nesselande mag echter gratis deelnemen aan een volgende pubquiz en vooraf ook een gratis maaltijd in Swanla genieten. De derde plaats was voor een andere deelnemer van het eerste uur. Team Van alles wat, uit o.a. Lansingerland en Zevenhuizen, had weer net een half puntje minder dan de nummer twee. De leden van dit team mogen gratis naar de voorstelling van Sjaak Bral.

De volgende pubquizzen zijn op 10 en 17 november. De inschrijving daarvoor begon al op zaterdag 16 september, 10.00 uur door een mail te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl. Teams moeten uit minimaal vier personen bestaan en mogen uit maximaal acht personen bestaan. Deelname kost € 5,- per persoon.