Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Pers niet welkom tijdens eerste informatieavond ROL

De pers mocht gisterenavond niet verder dan de hal tijdens de eerste informatieavond over de regionale opvang locatie (ROL) welke gepland staat voor de Spoorzone (het grasland naast de spoorbaan t.h.v. het gronddepot bij de N219). Er mochten alleen maar interviews worden gehouden buiten, maar toegang tot de informatieavond is zowel per email als op locatie geweigerd aan o.a. de redacteur van ZuidplasOnline.

Hierdoor was het niet mogelijk om zelf vragen te stellen of te zien hoe de presentaties waren. Van inwoners welke wel naar binnen mochten, kwam terug dat je overal maar met kleine groepjes kon staan door de opzet die was gekozen. Daar stond dan iemand bij die vragen over het betreffende onderwerp kon beantwoorden, waarbij veel mensen aangeven dat het een ingestudeerd verhaaltje leek. Maar dat ze eigenlijk niet heel veel echte informatie hebben gekregen. Er werd een folder uitgedeeld bij binnenkomst, welke ook al op de website staan en daarnaast kregen de mensen geen aanvullende informatie mee.

Naar aanleiding van de weigering is een reactie gevraagd van burgemeester Han Weber, deze reactie is niet binnengekomen voor het gevraagde tijdstip.