Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Rapalje en Kraaien in Kilts: Samen één muzikaal spektakel

Na een gemeenschappelijke soundcheck en repetitie op vrijdagmiddag was het eerst tijd om gezamenlijk te genieten van de door Fred en zijn team klaargemaakte stamppotten. Terwijl ook een deel van de theaterbezoekers genoot van de door hen bestelde maaltijd, werd het langzaam tijd om de gasten de theaterzaal in te laten. De zaal was zo ingericht dat er zowel zitplaatsen als statafels met hoge krukken beschikbaar waren, en er was tevens een gedeelte waar je vrij kon staan en dansen.

De avond begon met een energieke aftrap van Shanty- en Folkkoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen. De mannen en vrouw moesten stevig doorzingen, want ze stonden voor de uitdaging om 8 nummers in slechts een half uur te brengen, een mix van zeemansliederen en folknummers. De laatste nummers werden gezamenlijk uitgevoerd met de vier leden van Rapalje. Na deze krachtige samenwerking nam Rapalje het voortouw en bracht het publiek in een meezingende extase. Toen de vraag werd gesteld hoeveel mensen nog niet bekend waren met Rapalje, schoten verrassend veel handen de lucht in, ondanks de regelmatige optredens en theatershows van de band in omliggende gemeenten. Ondertussen verschenen enkele leden van het koor in kilts in de zaal.

Na de pauze vervolgde Rapalje hun optreden, waarbij de vloer voorin de zaal werd gevuld met dansende mensen die nog steeds enthousiast meezongen. De band heeft hun muzikale reis voortgezet door verschillende delen van Schotland en Ierland. Bij de laatste nummers kreeg Rapalje deze keer ondersteuning van het koor, met inbegrip van het gezamenlijk zingen van “Het kleine café aan de haven” met het publiek. Het optreden bereikte zijn hoogtepunt met “Loch Lomond”, waarbij zowel de kiltdragers van het koor als het viertal van Rapalje vooraan stonden.

We hebben naast onze eigen fotocollectie ook een link staan naar die van Hendrik Eland en daarnaast een compilatievideo (opnames ZuidplasOnline, edit Dick Groenendal)

Fotocollecties: foto’s door ZuidplasOnline / foto’s door Henk Eland

Video: Rapalje en Het Kraaiennest in Swanla 2023