Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Leerlingen van CBS Rehoboth Groep 7 ervaarden democratie in Stembureau OpMoer

Op woensdag 22 november kregen leerlingen uit groep 7 van CBS Rehoboth een unieke kans om de democratie van dichtbij te ervaren. In samenwerking met De Kleine Ambassade, een organisatie voor jeugd- en jongerenparticipatie, brachten de kinderen een bezoek aan stembureau OpMoer. Hier waren zij niet alleen getuige van het stemproces, maar kregen ze ook zelf de kans om hun stem uit te brengen.

Om deze educatieve ervaring te ondersteunen, had De Kleine Ambassade een speciaal lespakket ontwikkeld. Dit lespakket was ontworpen om de kinderen vertrouwd te maken met het democratische proces en hen in staat te stellen op een begrijpelijke manier deel te nemen aan het stemmen. De activiteiten vonden plaats in een aparte ruimte en werden begeleid door de leerkrachten van groep 7.

In totaal namen 68 leerlingen, verdeeld over groep 7a, 7b en 7c, deel aan deze bijzondere dag. Door op jonge leeftijd al kennis te maken met het belang van stemmen, hoopten de organisatoren de betrokkenheid van de leerlingen bij het democratische proces te vergroten en hen bewust te maken van hun rol als toekomstige burgers.

Foto: gemeente Zuidplas