Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Nieuwerkerk

Niemo Barracuda heeft zicht op eredivisie

In de tweede ronde van de Nationale zwemcompetitie hebben de selectie zwemmers van Barracuda een grote inhaalslag gemaakt, na afloop durft hoofdcoach Walter Rolloos zelfs nog verder vooruit te kijken. Halverwege deze landelijke competitie is promotie naar de eredivisie nog maar vijfenvijftig punten verwijderd.
De eerste programma’s waren de gevreesde 400 meter wisselslag, Anouchka Bos trotseerde deze afstand zelfs met een PR van zes seconden. Bij de heren haalde Mark Hensen en Dennis Dortland veel punten door net buiten het podium te finishen. In de serie van de jongens verliep de 400 meter voortreffelijk, plek twee voor Myron Artemenko en plek drie voor Eli Shields.
Aansluitend werd de 200 meter wisselslag gezwommen, Lars Stout eindige op de eerste plek met een PR van vier seconden. De dames Mila Oomens en Jinth Engelse finishte zowel op de 200 meter wisselslag als ook op de 100 meter vlinderslag op het podium. De mannen Dylan Dortland, Thijs Bijman, Mitchel van Dijk, Lars Barendrecht en Pascal van Haaren finishte op de 100 meter vlinderslag alle vijf met een fraaie PR.
Het afsluitende programma, de 4×200 meter vrijeslag, bleek een ware slijtageslag. Sommige zwemmers hadden al meer dan 700 meter achter de rug. Met een ultieme eindsprint eindigde de dames Jinth Engelse, Mila Oomens, Denise Boereboom en slot zwemmer Anouchka Bos vier tiende van een seconde achter de eerste plek. Ook deze afstand leverde veel punten op in het klassement.
De grootste verbetering was deze week toegeschreven aan Hassan Turay, meer dan twintig seconden op de 200 meter wisselslag.