Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

RAV Hollands Midden en het Rode Kruis Hollands Midden ondertekenen overeenkomst

Rode Kruis Hollands Midden start nieuwe hulpverlening in samenwerking met Regionale Ambulancevoorziening

Het Rode Kruis heeft een team van deskundige vrijwilligers dat altijd klaarstaat om in actie te komen in het geval van rampen en incidenten. Dit zogenoemde Noodhulpteam neemt in Hollands Midden vanaf 1 december een extra taak op zich: de ondersteuning van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Dat betekent dat het Rode Kruis bij grote drukte bijspringt voor de ambulancedienst.

Bij drukte door externe omstandigheden staan vrijwilligers van het Rode Kruis klaar om de ambulancedienst in regio Hollands Midden te ondersteunen. In het afgelopen jaar hebben zij samengewerkt aan plan waarin deze intensievere samenwerking beschreven staat. Vandaag, op 18 november, is de definitieve overeenkomst ondertekend.

Oefening

Deze ochtend werden de vrijwilligers gealarmeerd: een oefenscenario werd geactiveerd en drie teams kwamen in korte tijd bij elkaar om een aantal ritten te rijden in opdracht van de RAV. In de regio (Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Gouda) werden ritten gereden waarbij geënsceneerde realistische hulpverleningsscenario’s geoefend werden. Een val in een woning, een gevallen fietser in de buitenlucht en een onwel wording in een bedrijvenpand zijn hier voorbeelden van. De vrijwilligers boden hulp, hadden contact met de meldkamer ambulance en ook met de collega’s van de ambulance zelf.

Na afloop van de oefening was het tekenmoment, waarbij ook pers was uitgenodigd.

Extra informatie is te lezen op de website van het Rode Kruis: https://www.rodekruis.nl/hollands-midden/nieuwsbericht/rode-kruis-hollands-ondersteunt-regionale-ambulancedienst/