Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Bloedstollende finale pubquiz in bomvolle theaterzaal Swanla

Met een bijna even groot aantal deelnemende teams als op 17 november was ook de tweede aflevering van de november-editie van de pubquiz van Zevenhuizen een ongekend succes. Er deden maar liefst 38 teams mee, terwijl het de doelstelling van de theatercommissie is om met 25 teams een gezellig gevulde zaal te hebben. Vol trots meldde vaste presentator Geert van der Burg aan het begin van de avond dat de door de theatercommissie van Theater Swanla georganiseerde pubquiz nu toch ook echt een activiteit voor de gemeente Zuidplas is. Op vrijdag 17 november waren naast teams van buiten de gemeente Zuidplas namelijk teams aanwezig uit ieder van de vijf dorpskernen uit de gemeente. Uit Oud Verlaat deed een team mee van basisschool Nessevliet, uit Nieuwerkerk deden diverse teams mee, uit Moordrecht deed een zeer gemêleerd team mee onder de naam Gen-United, er waren diverse teams uit Moerkapelle, waaronder vaste deelnemer ASW (Aries Sociale Werkplaats), en natuurlijk waren er heel veel teams uit Zevenhuizen. Na een bloedstollende finale gingen de eerste drie prijzen naar teams van buiten Zevenhuizen.

Voordat de echte pubquiz werd gespeeld, diende de Zevenhuizense ronde, waarin een flinke schaal bittergarnituur kan worden gewonnen, als een soort opwarmertje. In de vragen moesten de deelnemers zich onder andere een belangrijk personage herinneren uit de revue De Burgerij heeft een monument opgericht, die enkele weken eerder ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Swanla werd opgevoerd en moest antwoord worden gegeven op de vraag op welke basisschool de huidige kinderburgemeester zit. Twee teams deden dat het beste: zowel het team van de VVD als team Vakantiegieter haalden maar liefst 9 van de 10 te behalen punten. Een shoot-out moest uitsluitsel geven. Hoewel ook het antwoord van de VVD nog ver van het juiste aantal verkeersborden in de gemeente Zuidplas af zat, zat Ferry van Wijnen toch het dichtste bij het goede antwoord van 8578. De VVD mocht zich tegoed doen aan de door beheerder Fred de Kreek vervaardigde versnaperingen.

Ook bij de echte pubquiz moest een shoot-out uitkomst bieden. Daarbij waren er zelfs drie teams die allemaal de bijzonder hoge score van 70 van de 82 te behalen punten haalden. Team Monti Uni, de titelverdediger, moest het opnemen tegen de IT-Crowd uit Zoetermeer en de Vlavinkjes, die net als het team van de Montessorischool uit Nieuwerkerk komt. Geraden moest worden hoe lang de Kanaaltunnel in meters is. De Vlavinkjes zaten er het dichtste bij. Het team mag op 9 december naar de uitverkochte voorstelling van de Eagles Tributeband en krijgt een theatermenu vooraf. De IT-Crowd mag na een aangeboden maaltijd een volgende keer gratis deelnemen aan een volgende editie van de pubquiz en team Monti Uni mag naar een voorstelling van de Beatles Tributeband (uit Antwerpen) op 27 januari.

Op 19 en 26 januari staan de twee afleveringen van de 32e pubquiz op het programma. Inschrijven kan met teams van minimaal vier en maximaal acht deelnemers vanaf zaterdag 18 november, 10.00 uur, door een mail te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl. Deelname kost € 5,- per persoon. De kans is groot, dat ook deze afleveringen inmiddels alweer volgeboekt zijn.