Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Nicolet Dukker nieuwe secretaris-directeur hoogheemraadschap van Schielanden de Krimpenerwaard

Nicolet Dukker wordt per 1 februari 2024 de nieuwe secretaris-directeur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het algemeen bestuur stemde tijdens de algemene estuursvergadering op woensdag 29 november unaniem in met haar benoeming.

Nicolet Dukker: “Ik kijk er naar uit om te gaan werken bij het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. Een hoogheemraadschap waar alle uitdagingen op het gebied van waterbeheer samen komen. Ook een hoogheemraadschap met een lange, rijke geschiedenis en tegelijkertijd heel actueel en elke dag weer relevant. Ik vind het bijzonder om te gaan werken voor zo’n divers gebied met zowel het diepste punt van Nederland als een deel van een wereldstad”.

Momenteel is Nicolet Dukker secretaris-directeur bij Avalex. Dit is een publieke onderneming (GR) van zes gemeenten in Zuid-Holland. Avalex verzorgt voor hen de inzameling en het verwerken van huishoudelijk afval en is gericht op het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Hiervoor was zij 20 jaar in verschillende functies werkzaam voor diverse ministeries en uitvoeringsorganisaties van de Rijksoverheid.
Nicolet heeft daarmee veel ervaring met het geven van leiding aan publieke organisaties, met een maatschappelijke en urgente opdracht. Ze is gericht op samenwerken en het leggen van verbindingen over alle organisatielagen- en grenzen heen. Al deze ervaringen neemt zij mee naar het hoogheemraadschap.

Dijkgraaf Toon van der Klugt: “Met Nicolet krijgt ons waterschap een betrokken directeur met hart en ervaring voor de publieke zaak en de uitvoering van publieke taken. Ook heeft zij een ruime bestuurlijke ervaring. Ik verheug me daarom op onze samenwerking.”

Rol van de secretaris-directeur
De secretaris-directeur geeft leiding aan de ambtelijke organisatie en is secretaris van het dagelijks en algemeen bestuur. Ook is de secretaris-directeur WOR-bestuurder, volgens de Wet op de Ondernemingsraden. De secretaris-directeur is de schakel tussen de medewerkers en het bestuur.