Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Madeleine Boertje nieuwe dirigent van da Capo

Na 7 jaar dirigent van het symfonisch blaasorkest Da Capo te zijn geweest, heeft Dominique Capello zijn functie neergelegd De vereniging moest op zoek naar een nieuwe dirigent. Gedurende de maand oktober trad Sebastiaan Hettema, oprichter van Da Capo, op als interim-dirigent.

Op 2 november is Madeleine Boertje van start gegaan als nieuwe dirigent van da Capo! Ze kon meteen vol aan de bak, want er moet nog druk gerepeteerd worden voor het concert van Kunst na de Arbeid (KndA) op 11 november in Moordrecht. Ook Da Capo laat zich tijdens dit concert horen met enkele eigen stukken, maar ook samen met KndA.

Madeleine dirigeert al bij twee orkesten, waaronder een in Renswoude en vindt het leuk bij een gemoedelijk orkest in haar eigen gemeente aan de slag te gaan. Zo kan zij ook iets voor onze gemeente betekenen. Ze is overigens ook de dirigent van viswijvenkoor Sootjevisch in Zevenhuizen.

Da Capo is er voor jong en oud en heeft tot doel met veel plezier muziek te maken. Het orkest oefent iedere dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in het gebouw Con Musica op sportpark Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Iedereen die een instrument bespeelt is welkom