Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Muziekmiddag Onomatopee

Zaterdagmiddag 13 april bracht een prachtige gelegenheid voor een gezellig samenzijn, waarbij de Zonnebloemafdelingen van Capelle, Nieuwerkerk en Moordrecht een heerlijke muzikale middag organiseerden. Het betoverende theaterensemble Onomatopee nam ons mee op een reis door de Nederlandse Kleinkunst en Cabaret, rechtstreeks naar de Sint Jopseph Parochie aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De klanken van klassiekers zoals “Pastorale” van Ramses Shaffy en het iconische “Sammie” vulden de ruimte, vertolkt met verve en precisie. Nummers die ooit briljant werden gebracht door legendarische artiesten als Robert Long, Jenny Arean, Brigitte Kaandorp en Youp van het Hek, werden met loepzuivere harmonie ten gehore gebracht. Na een uur vol muzikaal genot, werd de pauze ingeluid en opende de bar zijn deuren. De advocaat met slagroom vond gretig aftrek bij het publiek.

Het tweede deel van het programma bracht een visueel spektakel, waarbij beelden de gezongen woorden ondersteunden en uitbeeldden. Het was soms moeilijk om de aandacht bij het zingen te houden, zo meeslepend waren de visuele elementen. Maar desondanks was iedereen opgetogen. Het afscheid werd bezegeld met het gezamenlijk zingen van “Oranje Boven” van Wim Kan en Corrie van Gorp, waarbij vlaggetjes, hoedjes en toeters niet eens nodig waren om de feeststemming te verhogen.

Om 16.15 uur kwam er helaas een einde aan het muziekfestijn. Maar de aanwezigen vertrokken met een glimlach op hun gezicht, terugkijkend op een middag vol warmte en genot. Zoals een van de gasten treffend opmerkte: “Het is geweldig dat dit soort evenementen ook gewoon lokaal georganiseerd kunnen worden, hier in Nieuwerkerk. Je hoeft niet helemaal naar de stad te gaan. Dat gedoe is gewoon niet nodig.”