Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Smakelijke Fairtrade lunch

Ongeveer twintig enthousiaste deelnemers kwamen samen voor een smakelijke Fairtrade lunch, waarbij zelfs jonge generaties vertegenwoordigd waren.

Twee achtjarige meisjes, stralend op de foto, deelden de tafel met hun oudere medegenoten, wat een prachtig gezicht was. Dit toont aan dat de toekomstige generaties zich ook betrokken voelen bij het Fairtrade principe.

De lunch begon met een welkom door Joke van Gelderen, waarna ze het woord doorgaf aan wethouder Wybe Zijlstra die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft.

Het menu bood een scala aan heerlijke opties, waaronder twee soorten salades (met rijst en couscous) en een traditionele Hollandse lunch met kaas, verschillende soorten hagelslag, pindakaas, pasta en diverse soorten jam. De gasten werden ook getrakteerd op een assortiment van heerlijke thee, koffie, verse melk en perensap, waardoor er voor ieder wat wils was.

De meeste ingrediënten voor deze voortreffelijke maaltijd werden geleverd door lokale boeren en buurtbewoners, wat de sterke gemeenschapsbanden benadrukte.

Na de lunch werd er ook nog een quiz gehouden, waarbij de deelnemers hun kennis en inzicht konden tonen. De spanning steeg tijdens de quiz en waren 5 mensen met even weinig fouten. Een bonus vraag zorgde uiteindelijk voor een winnaar. Deze won een heerlijke reep Fairtrade chocolade.