Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht Nieuwerkerk

Sam Salamander nieuwe mascotte Sportstichting Zuidplas

De trouwe mascotte Duckie Duikel van Sportstichting Zuidplas heeft een opvolger gevonden in Sam Salamander. Het is een mascotte die, naast hun activiteiten in het zwembad, ingezet zal worden bij activiteiten in de sporthal of op het sportveld. Want een salamander is een land- en waterdier!

Vanaf 23 oktober is de Sportstichting Zuidplas met een geheel vernieuwd zwemlesconcept en lesplan live gegaan. En op die dag kwam wethouder Wybe Zijlstra het eerste boek uitreiken aan een tweetal zwemleskinderen in het bijzijn van Sam Salamander.

In het boek neem Sam Salamander mascotte de zwemleskinderen mee op avontuur door de Zuidplas. Op zijn reis komt hij langs allerlei bekende plekken in de gemeente Zuidplas en maakt hij avonturen mee waarbij hij zwemvaardigheden leert. Het zwemlesconcept is meer dan alleen een leuk verhaal. Met een beloningssysteem, leuke invulbladen en een ruimte om diploma’s te bewaren worden kinderen gemotiveerd om na het A-diploma op te gaan voor het B- en C-Diploma. Hiermee vergroten ze de zwemvaardigheid van kinderen in de gemeente Zuidplas.