Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Fotowedstrijd hoogheemraadschap 750 jaar

In het jubileumjaar van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) mag een uitdagende fotowedstrijd voor jong en oud niet ontbreken. 750 jaar goed waterbeheer is een mooi moment om vast te leggen. Doe daarom mee aan onze fotowedstrijd ‘Water in beeld’. Hoe kijk jij naar water als je buiten om je heen kijkt in onze prachtige regio? Maak daar een pakkende foto van en maak kans op mooie prijzen.

Er zijn twee categorieën: voor jongeren tot 12 jaar en voor volwassenen. De wedstrijd duurt tot en met eind oktober. Inmiddels zijn er al bijna 25 inzendingen binnen, waarvan één van een jongere. Jeugdbestuurder Shifra Looman van het hoogheemraadschap roept daarom vooral kinderen op om mee te doen. “Het waterschap is al heel oud, maar kijkt zeker ook naar de toekomst. We doen belangrijk werk voor nu en later om te zorgen voor droge voeten door dijken en te zorgen voor voldoende schoon water. Dat vind jij toch ook belangrijk? Maak daarom een mooie foto van onze waterrijke omgeving.”

Prachtig materiaal voor een foto

Dijkgraaf Toon van der Klugt sluit zich bij de woorden van Shifra aan. “Water is van ons allemaal én is voor ons allemaal belangrijk. Bijna een derde van Nederland ligt onder de zeespiegel. Ook het gebied van Schieland en de Krimpenerwaard. Met ons 750-jarig bestaan brengen we de watertoekomst van ons gebied onder de aandacht. Onze bijzondere inzet is om actief onze omgeving klimaatbestendig te maken en dit slim te combineren door het gelijktijdig mooier en duurzamer te maken. Prachtig en inspirerend materiaal dus voor een foto!”

Prijzen, jury en insturen

Wat kun je winnen? Een Action Camera ter waarde van 200 euro, een uitvergroting van de winnende foto op Dibond (sandwichplaat) die wordt getoond op de mini-expositie ‘De Blauwe Draad’ op het kantoor van HHSK in Rotterdam en gepubliceerd in de advertentie Waterwerken in de lokale krant die 6 december verschijnt. De jongste winnaar mag bovendien met zijn familie naar Miniworld Rotterdam, waar sinds juli dit jaar een miniatuur van het Rotterdamse gemaal Schilthuis te bewonderen is. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen in beide categorieën en let daarbij op creativiteit, originaliteit en het verbeelden van water. Op 13 december vindt tussen 15.00 en 17.00 uur in de foyer van het hoofdkantoor van HHSK aan de Maasboulevard de prijsuitreiking plaats. Insturen van de foto kan tot 1 november 2023 door de foto te uploaden via www.hhsk.nl/fotowedstrijd.

Foto-inspiratie opdoen? Ga mee met de fotowandeling in de Eendragtspolder

Op 26 oktober organiseert hoogheemraadschap een fotowandeling (waterwandeling) in Eendragtspolder. Daarin staat de waterberging centraal. De Eendragtspolder is een fijn leefgebied voor dieren en mooie recreatieplek voor mensen. Bij dreigende wateroverlast zorgt de waterberging dat er vier miljoen kubieke meter water tijdelijk wordt opgeslagen. Zo houden bewoners in de wijde omtrek droge voeten. De wandeling is van 14.00 tot 16.00 uur onder begeleiding van gebiedsadviseur Anne Witteveen en met tips en tricks van huisfotograaf Robert Seip.

Meld je snel aan via www.aanmelder.nl/foto-excursie. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Over het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt al 750 jaar voor droge voeten, schoon en voldoende water en veilige dijken. Het is actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer en Schoonhoven met zo’n 600.000 bewoners en 20.000 bedrijven. Een gebied met de laagste polders van Nederland en Europa (bijna -7m NAP), zo’n honderd gemalen, een landschap van veen en plassen met daarin de meest verstedelijkte delta van ons land, een hoogwaardig glastuinbouwgebied en nog sterk agrarisch veenweidegebied in de Krimpenerwaard. Bij het hoogheemraadschap werken zo’n 400 medewerkers aan droge voeten en voldoende en schoon water. Dit is essentieel om hier veilig en aangenaam te wonen, werken en recreëren.