Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lezing Willem Held

Willem Held is sportjournalist bij de Telegraaf en was ooit sportleraar en speelde als volleyballer jarenlang in de Nederlandse eredivisie.

Onlangs verscheen zijn boek over volleybalster Ingrid Visser. Haar topsportleven en haar tragische dood.
Als topsporter was ze in Nederland ongeëvenaard: niemand speelde zo veel interlands als Ingrid Visser. Ze deed vijf keer mee aan een WK, negen keer aan een EK en één keer aan de Olympische Spelen.

Toch kennen de meeste mensen de naam Ingrid Visser niet vanwege deze unieke loopbaan, maar omdat ze samen met haar vriend is vermoord nabij de Spaanse stad Murcia.

Wie was Ingrid Visser? Waar komt ze vandaan en hoe was ze in staat om 17 jaar lang een dragende kracht van het Nederlandse team te zijn? Hoe heeft het daar zo gruwelijk mis kunnen gaan? Hoe is het met de moordenaars afgelopen?

De lezing is georganiseerd door de Bibliotheek de Groene Venen, Boekhandel Burger Waddinxveen en Dorpshuis Swanla Zevenhuizen(ZH).


Datum lezing: 3 november 2023 / Aanvang: 20.15 uur
Adres: Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen (ZH)
Toegang: € 12,50, Voordeel met je Biebpas voor leden € 2,50
Kaartverkoop: www.dorpshuis.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Naast de lezing door Willem Held, is er ruimte voor discussie en een signeersessie. Boekhandel Burger verzorgt weer de beste bijpassende literatuur.